ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» не хоче коригувати газовий контракт з Україною

«Газпром» не хоче коригувати газовий контракт з Україною

«Газпром» не хоче змінювати газовий контракт з Україною. У компанії кажуть, що домовленості чинні, і немає жодної необхідності вносити в них корективи.

Російська сторона не бачить підстав для внесення змін до контрактну базу поставок газу в Україну. Про це заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер на зустрічі з Прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, передає «Інтерфакс-Україна».

«Росії та України немає необхідності вносити зміни в діючі контракти на поставку газу. Всі питання регулюються чинною угодою», - сказав пан Міллер.
 
Прем'єр-міністр РФ погодився, що ніяких нових документів не потрібно.
 
Нагадаємо, в п'ятницю, 20 березня, в Брюсселі відбудеться чергова зустріч представників Росії, України і ЄС з питання поставок газу «Нафтогазу України» з 1 квітня - по закінченню «зимового пакета» - тимчасових компромісних умов поставок газу з РФ в Україну. Сторони сперечаються про умови контракту, і будь-яке проміжне рішення може послабити позиції сторін в арбітражі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в першій половині березня більше 80% імпортованого Україною газу надійшло з Європи. В «Укртрансгазі» відзначили, що найбільшим постачальником «блакитного» палива стала Словаччина.
 
Коментарі (0)