ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» не отримав дозволу Данії на прокладку «Північного потоку-2»

«Газпром» не отримав дозволу Данії на прокладку «Північного потоку-2»

Данія відмовила "Газпрому" Росії в будівництві "Північного потоку-2" в своїх водах

Данія відмовила "Газпрому" Росії в будівництві "Північного потоку-2" в своїх водах. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогаз-Україна". Раніше в українській компанії заявляли, що таке рішення з боку Данії призведе до зриву виконання плану по запуску газопроводу "Північний потік-2" до кінця 2019 го.

"Якщо росіяни будуть змушені йти цим газопроводом в обхід датських вод, це буде набагато довше і набагато дорожче", - заявив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Газопровід "Північний потік-2" пройде по Балтійському морю, з'єднавши постачальників в Росії з споживачами в Європі. Його протяжність складе більше 1,2 тис. Км, пропускна здатність - 55 млрд куб. м газу в рік. Дві гілки газопроводу повинні бути побудовані до кінця 2019 року.

"Північний потік-2" піде в обхід транзитних держав - України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських країн - через виняткові економічні зони і територіальні води Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччини.

Проект оцінюється в 9,5 мільярда євро. Його реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall. Вони взяли на себе зобов'язання профінансувати "Північний потік-2" сумарно на 50%, тобто на 950 мільйонів євро кожен. "Газпром" надасть другу половину коштів - 4,75 мільярда євро.

 

 
Коментарі (0)