ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» не підписуватиме угоду з «Нафтогазом» до завершення суду

«Газпром» не підписуватиме угоду з «Нафтогазом» до завершення суду

«Нафтогаз» може не домовитись із «Газпромом» про поставки газу. Російський газовий монополіст заявляє, що продовжить угоду з НАКом лише після завершення суду між компаніями.

«Газпром» не збирається підписувати угоду з НАК «Нафтогазом України» щодо поставок природного газу на цьому тижні. Російський газовий монополіст заявляє про продовження угоди лише після завершення судових розглядів у Стокгольмському арбітражі. Про це заявив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов, передають «РИА Новости».

«Газпром» не планує переговорів з НАК не тільки на цьому тижні, але і взагалі продовження діючих угод на термін до закінчення арбітражних розглядів не є предметом обговорень між «Газпромом» і «Нафтогазом», - сказав пан Купріянов.

Зауважимо, що раніше зустріч у тристоронньому форматі Україна – ЄС – Росія планувалося провести 13 березня. У ЄС сподіваються що сторони досягнуть домовленостей впродовж квітня. Однак, сьогодні у Брюсселі заплановано проведення технічних «газових» переговорів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Росія заявила, що готова відмовитися від основного принципу поставок газу в Україну - «бери або плати» на весь 2015 рік. Зараз Москва повідомляє про «залізну» відмову від таких умов продажу палива тільки на другий квартал цього року.

 
Коментарі (0)