ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазпром не планує укладати транзитний контракт з Україною на європейських умовах

Газпром не планує укладати транзитний контракт з Україною на європейських умовах

У РФ заявили, що це неможливо зробити через відсутність в країні необхідних для цього структур

У РФ заявили, що це неможливо зробити через відсутність в Україні необхідних для цього структур

ПАТ "Газпром" вважає на даний момент неможливим укладення контракту на транзит газу з Україною на європейських умовах. Про це заявив начальник департаменту газового холдингу Сергій Коваль, повідомляють Россмо.

За його словами, це неможливо зробити через відсутність в країні необхідних для цього структур.

"Нас багато разів закликали до укладення контракту на європейських умовах, але це дійсно, на мій погляд, поки що неможливо. Тому що в України ще немає тих інститутів, які могли б повноцінно виконувати ті функції, які ми традиційно, працюючи в Європі, очікуємо від таких інститутів як регулятор, транспортний оператор ", - сказав він.

Нагадаємо, представник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що німецька влада наполягає на продовженні газового транзиту через територію України.

РБК-Україна писало, що заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Панкін заявляв, що Росія не буде зупиняти транзит газу через Україну до Європи в 2020 році, але прийняти вимоги щодо нового контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом" не може.

Відзначимо, глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляв, що припинення "Газпромом" транзиту газу через Україну в січні 2020 року - цілком імовірний сценарій, і Україна готується до нього. Коболєв розповів, що "Укртрансгаз" провів нараду диспетчерів, в ході якого пропрацював деталі організації роботи газотранспортної системи в реверсному режимі, який буде задіяний в разі нульового транзиту.

Раніше Коболєв вже заявляв, що РФ може повністю перервати транзит газу по території України.

 

 
Коментарі (0)