ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазпром не поспішає відмовлятися від української ГТС

Газпром не поспішає відмовлятися від української ГТС

Російський держконцерн "Газпром" нарощує використання українського маршруту транспортування газу, і за підсумками 2017 р транзит може наблизитися до 100 млрд куб. м.

Російський держконцерн "Газпром" нарощує використання українського маршруту транспортування газу, і за підсумками 2017 р транзит може наблизитися до 100 млрд куб. м. Про це йдеться в публікації російського видання Коммерсант.

Зрослі показники українського транзиту пояснюються як зростанням попиту на російський газ, так і ремонтними роботами на газопроводі Ямал-Європа через Білорусь і Польщу, внаслідок чого приблизно 300 млн куб. м транзитного газу було в серпні перекинуто на український маршрут.

Вже за підсумками січня-серпня український транзит виріс на 23,4%, до 61,9 млрд куб. м.

"Якщо попит на російський газ в Європі втримається на цьому рівні в найближчі роки," Газпрому "доведеться піти на переговори з Києвом про новий великому транзитному контракті: альтернативні нові газопроводи" Nord Stream 2 "і" Турецький потік "не зможуть повністю замінити цей маршрут ", - зазначає видання.

Якщо динаміка попиту на російський газ буде більш оптимістичною, у "Газпрому" можуть виникнути проблеми: після 2019 року, коли закінчиться транзитний контракт з Україною, монополії може не вистачити експортних потужностей, підкреслюється в публікації. "Ця обставина може стати основою для переговорів про новий транзитному контракті з Україною", - вважає видання.

Раніше повідомлялося, що транзит російського газу по території України в 2017 р досяг максимуму з 2011 р Раніше заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв обіцяв "помножити на нуль" транзитний потенціал України після завершення будівництва обхідного газопроводу "Північний потік 2".

 

 
Коментарі (0)