ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання"Газпром" не приймає відремонтовану турбіну Siemens

"Газпром" не приймає відремонтовану турбіну Siemens

Російський газовий монополіст «Газпром» озвучив нову причину, чому він не може прийняти відремонтовану турбіну Siemens і збільшити прокачування газу «Північним потоком»

 

Російський газовий монополіст «Газпром» озвучив нову причину, чому він не може прийняти відремонтовану турбіну Siemens і збільшити прокачування газу «Північним потоком». Причина – санкційний режим.

У повідомленні компанії сказано, що через обмеження, які на РФ наклали Канада, ЄС та Британії, турбіна не може бути повернена. Крім того, "існуюча ситуація не відповідає чинним контрактним зобов'язанням", заявив "Газпром". Насправді це означає, що газовий шантаж Росії буде продовжено. На сьогоднішній день «Газпром» постачає до ЄС менше третини контрактного обсягу «блакитного палива».

Заяву «Газпром» зробив невдовзі після слів канцлера Німеччини Олафа Шольца про те, що повернення турбіни «Газпрому» допомогло розкрити блеф Володимира Путіна щодо припинення постачання.

Нагадаємо, що Газпром вимагав зняти санкції замість прийняття турбіни для «Північного потоку».

До цього Росія більше двох тижнів саботувала ввезення турбіни, через яку нібито й зменшила постачання газу.

Як стало відомо 3 серпня, Шольц особисто поїхав на завод Siemens у місті Мюльхайм-на-Рурі, де нині зберігається турбіна.

"Газпром" зупинив "Північний потік" 11 липня.

Ще до ремонту російський монополіст знизив пропускну спроможність трубопроводу до 40%. Він пояснив це тим, що з ладу вийшла турбіна Siemens. Проте представники компанії-виробника відкинули свою причетність до скорочення постачання.

Канада вирішила зробити виняток для Росії та направити відремонтовану турбіну до Німеччини.

 

 

 
Коментарі (0)