ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» не знає, як Україна платитиме за газ

«Газпром» не знає, як Україна платитиме за газ

«Газпром» не знайшов в угоді щодо поставок газу в Україну взимку, яким чином Київ буде оплачувати «блакитне» паливо. Москва, в свою чергу, наполягає на передоплаті.

Російський газовий монополіст «Газпром» заявляє, що досі не знає, яким чином Україна буде оплачувати поставки природного газу з РФ. Про це заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер, передає «Прайм».

За його словами, Москва не знайшла у Брюссельській тристоронній угоді відповідей щодо поставок газу в Україну взимку, яким чином Київ буде проводити оплату за «блакитне» паливо.

Відтак, у «Газпромі» заявили, що поставки газу в Україну будуть здійснюватись лише по передоплаті.

«Поставки газу в Україну здійснюватимуться суворо за передоплатою... Тристороння угода, яка була підписана у Брюсселі наприкінці вересня, не дає повністю відповіді на питання, як все-таки Україна платитиме за поставки газу взимку», - сказав пан Міллер.

Очільник «Газпрому» стверджує, що Росія за поставки газу передоплату поки не що отримала, хоча з боку Москви підготовлені й підписані всі необхідні документи.

Нагадаємо, у Міненерго заявили, що вартість природного газу з Росії для України є цілком прийнятною. Тож, для початку закачування «блакитного» палива необхідно лише підписати протокол між «Нафтогазом» та «Газпромом». Адже, що поки що газ по цій ціні Україна не закачує.

 
Коментарі (0)