ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» підрахував «газові борги» України

«Газпром» підрахував «газові борги» України

У «Газпромі» порахували, що «Нафтогаз» заборгував російському монополісту близько 180 млн дол. Це борг, як зазначають у Москві, за поставки газу на Схід України.

НАК «Нафтогаз України» заборгував ВАТ «Газпрому» 174,2 млн дол за поставлений на окуповані території Донбасі природний газ. Про це повідомили прес-служби «Газпрому», передають «УНН».

«Усі спірні питання, за винятком заборгованості за газ, поставлений «Нафтогазу» минулого року, вирішені», - йдеться в повідомленні.

Так, «Газпром» ніби поставив споживачам на Сході України 554,6 млн куб. м газу. Поставки здійснюються згідно з чинним контрактом від 2009 року. Наразі «блакитне» паливо російський монополіст продовжує постачати на непідконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей.

«Єдине питання, яке є проблемним, пов’язане з поставками газу на південний схід (України — ред.)», - заявляє монополіст.

Крім цього, російський монополіст заявляє про необхідність укладення окремого договору з «Нафтогазом» щодо поставок газу на окуповані території.

«Передоплата, отримана від НАК «Нафтогаз України» за квітневі поставки, з урахуванням залишку від передоплати за березень, становить 75,85 млн. За дві декади квітня по заявкам «Нафтогазу» поставлено 180,7 млн куб. м газу», — заявляють у «Газпромі».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 19 квітня «Газпром» заявив, що отримав від «Нафтогазу» ще 20 мільйонів доларів передоплати за постачання газу. Таким чином сума передоплати на квітень становить уже 70 мільйонів доларів.

 
Коментарі (0)