ГоловнаГоловнеТеплоенергетика«Газпром» перегляне принцип ціноутворення на газ для України

«Газпром» перегляне принцип ціноутворення на газ для України

Заступник голови правління компанії заявив, що вартість палива буде співвідноситися не з ціною на нафту, а з вартістю електроенергії з альтернативних джерел.

Російський «Газпром» допускає перегляд принципів ціноутворення на газ.

Заступник голови правління компанії Олександр Медведєв заявив, що вартість палива буде співвідноситися не з ціною на нафту, а з вартістю електроенергії з альтернативних джерел.

«Ми вважаємо, що контракти, що базуються на ціні ресурсів-замінників, в максимальному ступені можуть бути адаптовані до цілей забезпечення сталого розвитку галузі. Новизна може полягати в тому, що в якості альтернативного енергоресурсу для визначення цін в майбутньому можна було б вибрати ресурси, що не виснажують, а поновлюють», - заявив він під час Світового газового конгресу.

Експерти вважають, що така прив'язка була б для «Газпрому» вигідною.

«Справа в тому, що собівартість такої енергії вища, тобто сама вона в підсумку виходить дорожча за ту, що отримують із традиційних джерел», - говорить завідувач сектором газових ринків російського Інституту енергетики та фінансів Володимир Ревенко.

Нагадаємо, в 2012 році середня ціна на російський газ на європейському ринку буде в діапазоні 405-415 дол за тис. куб. м. При цьому ціна на газ на спотовому ринку істотно нижча.

 

Джерело - Лівий берег

 
Коментарі (0)