ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» переводить транзит з України в Німеччину

«Газпром» переводить транзит з України в Німеччину

«Газпром» знизив транзит газу через територію України, перекинувши частину навантаження на трубопровід OPAL, який приймає блакитне паливо з «Північного потоку».

«Газпром» знизив транзит газу через територію України, перекинувши частину навантаження на трубопровід OPAL, який приймає блакитне паливо з «Північного потоку».

Згідно з інформацією, 2 серпня «Газпром» отримав доступ ще до 40% потужностей газопроводу OPAL і задіяв близько 44,3% від них. Його завантаження збільшилося більш ніж на чверть - з 56 мільйонів до 71,5 мільйона кубометрів газу на добу. На тлі збільшення завантаженості OPAL знизилася заявка на транзит газу через Україну. За словами директора відділу корпорації Fitch Ratings Дмитра Маринченка, втрати Києва в результаті зменшення транзиту можуть скласти 400 млн дол.

Варто зазначити, раніше суд у Дюссельдорфі слідом за Європейським судом зняв обмежувальні заходи на 40% квоти «Газпрому», накладені за позовом Польщі. Втім, локального успіху Варшава все ж домоглася, затягнувши для російської корпорації доступ до OPAL, що, на думку експертів, і було її метою.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року Єврокомісія схвалила розширений доступ російської компанії «Газпром», що є головним інструментом Кремля для шантажу, до OPAL. Проти цього рішення збунтувався ряд європейських країн, які побоюються, що воно несе загрозу для енергетичної безпеки ЄС. Польща і кілька польських компаній подали позов до Суду загальної юрисдикції в Люксембурзі з вимогою його скасувати. Рішення заблокували. 28 липня 2017 року суд поставив остаточну крапку в цій історії. Польщі було відмовлено в позові.

У приватних будинках часто використовується автономне опалення? Вибір його для кожного власника індивідуальний. Наприклад, широкою популярністю користується твердопаливний котел . Більш детально ознайомитися з асортиментом товарів можна на сайті https://boiler.center.

 
Коментарі (0)