ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» погодився знизити ціну газу для Польщі

«Газпром» погодився знизити ціну газу для Польщі

Польська нафтогазова компанія PGNiG заявляє, що «Газпром» погодився знизити ціну на поставлений в республіку газ в зв'язку рішенням Стокгольмського арбітражу

Польська нафтогазова компанія PGNiG заявляє, що «Газпром» погодився знизити ціну на поставлений в республіку газ в зв'язку рішенням Стокгольмського арбітражу. Про це пише Прайм.

«Із задоволенням інформую, що «Газпром »оголосив про застосування нових цінових умов «Ямальського» контракту, встановлених рішенням Стокгольмського арбітражного суду», - написав глава PGNIG Єжи Квечіньскій в Twitter.

В кінці березня польська компанія заявила, що виграла у «Газпрому» справу про ціну на газ і має право на повернення 1,5 мільярда доларів. За даними PGNIG, суд змінив формулу ціни в рамках контракту, зокрема, в зв'язку з її безпосереднім зв'язком з котируваннями природного газу на європейському ринку, і рішення арбітражу стосується поставок газу, здійснюваних починаючи з 1 січня 2014 року.

Раніше в квітні PGNiG також заявила, що «Газпром» виставив їй рахунки за газ на старих умовах, які діяли до рішення Стокгольмського арбітражу. За даними польської компанії, за газ, поставлений в березні і першій половині квітня, «Газпром» виставив їй рахунки «в обхід нових цінових умов». У PGNiG також заявили, що не отримали від «Газпрому» коригувань рахунків-фактур.

Нагадаємо, «Газпром» повинен буде виплатити концерну PGNiG 1,5 млрд доларів компенсації за переплату при купівлі газу в період з листопада 2014 по лютий 2020 року.

 

 
Коментарі (0)