ГоловнаГоловнеГазопостачання«Газпром» схвильований подіями в Україні

«Газпром» схвильований подіями в Україні

Росію хвилюють останні події в Україні. На думку керівництва «Газпрому», зростають ризики транспортування газу.

Хвилювання в Україні створюють збільшені ризики для транзиту газу в Європу як технологічного, так і надзвичайного характеру. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на слова заступника голови правління «Газпрому» Олександра Медведєва.

«Ми як люди, які займаються бізнесом, звичайно, стурбовані нестабільною ситуацією на Україні. Тим більше прозвучали заяви про те, що газотранспортна система України може бути піддана атакам екстремістів. І звичайно, це дуже тривожно», - констатував він.
 
Медведєв підкреслив, що надання знижки в ціні на газ для України не пов'язане з якими-небудь умовами: «Жодних умов не було і не буде поставлено при узгодженні нового рівня ціни. Це така пряма економічна допомога, яка дозволила б не тільки енергетичного сектору, але й всієї промисловості України відчувати себе комфортно».

Менеджер «Газпрому» нагадав, що повільно рухаються переговори про збільшення частки «Газпрому» в користуванні потужності газопроводу OPAL. Це східний відвід від газопроводу "Північний потік», який покликаний частково компенсувати транзит газу в Європу через Україну. «Слава богу, що зима в Європі в грудні-січні була досить теплою, і не були спустошені українські газосховища, що поставило б під загрозу лютневі поставки», - зазначив він.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», з початку року вступили в дію нові тарифи на послуги з транспортування блакитного палива магістральними газопроводами. Затверджені тарифи орієнтовані на споживачів послуг «Укртрансгазу» та «Чорноморнафтогазу».

 
Коментарі (0)