ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» сподівається на домовленості з Україною

«Газпром» сподівається на домовленості з Україною

Росія розраховує на мільярдні закупівлі газу і пролонгацію договору від України.

Російський газовий монополіст компанія «Газпром» сподівається, що Україна цього року закупить 35-40 млрд кубометрів «блакитного» палива. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на слова заступника начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності «Газпрому» Віктора Валова.

«Враховуючи домовленості про зниження ціни, ми сподіваємося на те, що відбір газу складе близько 35-40 млрд кубометрів», - зазначив представник компанії.

Він розповів, що за постачання газу в 2013 році, за яким «Газпромом» була надана відстрочка платежу, Україна заборгувала 2,7 млрд дол і термін оплати настає 25 січня.

Валів зазначив, що «Україна вже почала погашати», але не виключає, що від української сторони може вчинити нове прохання про надання відстрочки: «Можливо, що Україна звернеться з проханням про пролонгацію».

Нагадаємо, російський газ у листопаді 2013 року коштував Україні на 20% дешевше реверсного європейського. В цілому Україна за цей період імпортувала з Росії та Європи 2,3 млрд куб. м природного газу на суму 920,2 млн дол.

 
Коментарі (0)