ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» стане повноправним власником власником Nord Stream 2 AG

«Газпром» стане повноправним власником власником Nord Stream 2 AG

Рада директорів «Газпрому» 1 лютого погодила придбання компанією ще 50% акцій Nord Stream 2 AG.

Про це йдеться у повідомленні «Української правди» з посиланням на матеріали російського монополіста з посиланням на російське інформаційне агентство «Прайм».

Таким чином, частка прямого володіння «Газпрому» в компанії становитиме 100%.

«Погодити придбання ПАТ «Газпром» належать компанії Gazprom Gerosgaz Holdings BV 30 тисяч акцій компанії Nord Stream 2 AG номінальною вартістю одна тисяча швейцарських франків кожна, загальною вартістю 30 мільйонів швейцарських франків, що становить 50% статутного капіталу компанії Nord Stream 2 AG, за ціною 30 мільйонів євро», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, перший пакет у розмірі 50% акцій Nord Stream 2 AG «Газпром» придбав в грудні минулого року.

Nord Stream 2 AG - компанія, створена для планування, будівництва і подальшої експлуатації газопроводу «Північний потік-2». Штаб-квартира компанії розташована в місті Цуг, Швейцарія.

Раніше Nord Stream 2 AG на 100% належала Gazprom Gerosgaz Holdings B.V. - дочірній компанії «Газпрому», яка зареєстрована в Нідерландах.

Як відомо, європейські компанії так і не увійшли в капітал проектної компанії «Nord Stream 2 AG» через протидію польського антимонопольного регулятора, після чого не вдалося реалізувати початкову схему проекту.

Ще у грудні 2016 року у «Газпромі» заявляли, що не бачать ризиків для фінансування будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Глава російського газового холдингу Олексій Міллер заявляв, що всі учасники проекту підтвердили свою участь в проекті «Північний потік-2», та що проект реалізується строго за графіком.

Нагадаємо, у грудні 2016 року влада шведського острова Готланд вирішила відмовити «Газпрому» в оренді гавані для «Північного потоку 2».

Як відомо, проект «Північний потік-2» передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

 

 
Коментарі (0)