ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» та «Нафтогаз» знайшли в таємній групі компаній

«Газпром» та «Нафтогаз» знайшли в таємній групі компаній

«Газпром» та «Нафтогаз» числяться у напівтаємній группі газових компаній. Вона існує вже близько 20 років і займається просуванням та розвитоком ринкової газової промисловості в перехідних економіках.

В ООН знайшли напівсекретну групу газових компаній, до якої входять «Газпром» та «Нафтогаз». Російське підприємство очолює об’єднання переважно державних компаній. Воно працює вже близько 20 років під егідою Об’єднаних Націй. Про це йдеться в першому аудиті діяльності, який отримало видання Fox News.

Група, відома як Gas Centre, працює на бюджет, профінансований її корпоративними членами. Її наглядова Рада ніколи не була схвалена агентством ООН, частиною якого вона номінально є, За інформацією ООН, мандарт Gas Centre є чисто технічним та пов’язаним з питаннями методології газових контрактів, збирання статистичних баз даних, а також просування та допомоги іноземним інвестиціям в галузі.
 
Що саме обговорюється на зустрічах Gas Centre невідомо, відповідно до аудиту, який був проведений «наглядачем» ООН – Офісом послуг внутрішнього нагляду, та який називався «Аудит вибраних проектів в підрозділі з питань сталої енергетики Економічної Комісії для Європи».
 
За інформацією ООН, Gas Centre був запущений в 1994 році як глибоко аполітичний «проект технічної співпраці» під назвою «Просування та розвиток ринкової газової промисловості в перехідних економіках». За словами чиновника ООН, який знає інституцію, його мета була вчити газові компанії в пост-комуністичних країнах як працювати як державні енергокомпанії західного стилю. Першим фокусом були Росія, Польща, Чехословаччина та Угорщина. Найважливішим членом був «Газпром».
 
За інформацією на сайті Gas Centre, його діяльність зосереджена, серед іншого, на «обміні інформацією» щодо газових ринків та газової промисловості, а також «обміні інформацією та поглядами між газовою промисловістю та урядом щодо політичних питань».
 
Коментарі (0)