ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Газпром» удвічі скоротив постачання газу до Європи

«Газпром» удвічі скоротив постачання газу до Європи

У червні "Газпром" майже вдвічі зменшив постачання газу до Європи

 

У червні "Газпром" майже вдвічі зменшив постачання газу до Європи. Своїми діями російська компанія дестабілізує ринок газу та намагається зірвати підготовку до опалювального сезону в ЄС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву гендиректора "Оператора ГТС України" Сергія Макогона.

"Газпром" намагається завадити створенню достатніх запасів газу до настання опалювального сезону. Рівень заповнення газосховищ у ЄС динамічно зростав, що унеможливлювало маніпуляції зі створенням штучного дефіциту газу восени для політичного тиску. Відповідно, різке зниження обсягів експорту в ЄС у пізніші періоди не мало б ефекту на європейський газовий ринок. Тому нинішні коливання обсягів постачання мають політичний характер", - вважає Макогон.

Керівник ВДТСУ також припускає, що російська сторона не втрачає надії запустити "Північний потік-2".

Окрім того, як зазначив Сергій Макогон, українська газотранспортна інфраструктура може покрити дефіцит транзитних обсягів газу до Європи. Адже "Газпром" щодня залишає невикористаними 60% вже заброньованих потужностей української ГТС.

Нагадаємо, "Газпром" 14 червня заявив, що різко знизить постачання газу через "Північний потік-1". Причиною стала затримка із ремонтом агрегатів компанією Siemens. Постачання скорочено на 40%.

 

 

 
Коментарі (0)