ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» відновив транзит через Україну

«Газпром» відновив транзит через Україну

«Газпром» подає газ через Україну в підтвердженому українською стороною обсязі на «Суджу» — 42,15 мільйона кубометрів на 5 липня, на «Сохрановку» заявку знову відхилено

«Газпром» подає газ через Україну в підтвердженому українською стороною обсязі на «Суджу» — 42,15 мільйона кубометрів на 5 липня, на «Сохрановку» заявку знову відхилено, повідомив офіційний представник російської компанії Сергій Купріянов.

«Газпром» здійснює подачу російського газу для транзиту через територію України в обсязі, підтвердженому українською стороною через ГІС «Суджа», — 42,15 мільйона кубометрів на 5 липня. Заявку на «Сохрановку» відхилено», — сказав він журналістам.

Україна з 11 травня припинила прийом для транзиту газу через станцію «Сохрановку», пославшись на те, що вона перебуває під контролем окупантів. В результаті для транзиту газу до Європи залишився лише один вхід – розподільна станція «Суджа». «Газпром» заявив, що перенесення всіх обсягів на «Суджу» технологічно неможливе, всі зобов’язання перед європейськими споживачами компанія виконує, а послуги транзиту повністю сплачені.

 
Коментарі (0)