ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» збільшив експорт газу в Європу на 11%

«Газпром» збільшив експорт газу в Європу на 11%

Газпром звітує про зростання обсягів експорту газу до Евросоюзу. Поміж іншого, Північном потоком було прокачано майже на 20% більше газу порівняно з тим же періодом минулого року

За попередніми даними експорт «Газпрому» збільшився за січень-липень на 10,7% , при цьому завантаження Північного потоку зросло приблизно на 20%. Про це повідомив глава Газпрому Олексій Міллер.

«За попередніми даними, за перші 7 місяців 2016 року експорт російського газу в далеке зарубіжжя збільшився на 10,7%, або на 9,5 мільярда кубометрів порівняно з січнем-липнем 2015 року. Лідер зростання в абсолютному вираженні - Великобританія: за січень - липень поточного року поставки збільшилися на 4,1 мільярда кубометрів (+62,7%)», - зазначив Міллер.

Найбільший попит спостерігається серед країн, що отримують газ «Північним потоком».

Експорт в Данію досягнув 140,1%, в Голландію - 96,6%. Окрім цього збільшення споживання у Франції зросло на 27,3%, у Чехії - на 16,5%.

Зокрема в порівнянні з минулим роком збільшення завантаження «Північного потоку» зросло майже на 20%.

«Слід зазначити також зростання обсягу експорту в Австрію на 14,1%, і Грецію - на 71,9%. Транзит газу по наземним маршрутам за кордоном за підсумками січня-липня збільшився на 12,5%», - додав Міллер.

 

 
Коментарі (0)