ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» зможе використовувати українську ГТС за короткостроковими контрактами

«Газпром» зможе використовувати українську ГТС за короткостроковими контрактами

Глава НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв припустив, що «Газпром» може не підписати довгостроковий контракт на транзит через територію України

Глава НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв припустив, що «Газпром» може не підписати довгостроковий контракт на транзит через територію України, але продовжити користуватися українською газотранспортною системою (ГТС) в міру необхідності, укладаючи короткострокові угоди.

Про це йдеться в матеріалі Realist'а «Транзитні кліщі»: загострення українсько-російського конфлікту чи зупинить газопроводи в обхід України? »

На думку політичних оглядачів, у «Газпрому» немає причин повністю відмовлятися від українського транзиту в доступному для огляду майбутньому

У тому випадку, якщо «Газпром» продовжить використовувати ГТС України за короткостроковими контрактами, він втратить у вигоді - короткострокові тарифи будуть набагато вище, при цьому «Нафтогаз» же втратить в загальній сумі доходів і, головне - в їх стабільності.

«Вимушений торг в умовах" гібридної війни "триває. Тим часом, цілком очевидно, що з суто політичних причин Кремль буде тягнути з підписанням нових договорів про транзит як мінімум до завершення наших президентських, а скоріше, і парламентських виборів наступного року. Останні повинні відбутися 19 жовтня, тобто 3 \ 4 наступного року Україна буде перебувати в стані виборчої кампанії. Тим часом і Росія, і США, і ФРН відіграють "вдолгую" », - зазначає експерт Олександр Михельсон.

 

 
Коментарі (0)