Газпром знизив тиск у ГТС

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що російський "Газпром" порушує умови транзитного контракту і знижує тиск у газотранспортній системі.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Газпром" продовжує порушувати умови транзитного контракту. Протягом останніх днів фахівці ПАТ "Укртрансгаз" фіксують істотне падіння тиску в російській газотранспортній системі на газовимірювальній станції (ГВС) Суджа, головному пункті входу в українську ГТС з боку Росії", - повідомляє "Нафтогаз".

"Станом на 8:00 вівторка рівень тиску на ГВС Суджа впав до рекордно низького рівня за останні роки 49,7 атм замість обумовлених контрактом 60,0 атм", - повідомляє "Нафтогаз".

ПАТ "Газпром" порушує умови транзитного контракту щодо максимального рівня добових коливань заявок на відбір газу в пунктах виходу з ГТС України, які не повинні перевищувати 4,5% за пунктом Ужгород, але в окремі дні лютого даний показник був перевищений у два рази від норми.

Крім того, в окремі періоди поточного місяця якість газу, який подавався в українську ГТС з Росії, не відповідала фізико-хімічних показників, передбачених контрактом.

"Систематичне недотримання Газпромом умов транзитного контракту створює ризики для безперебійного постачання газу в європейському напрямку", - заявляє "Нафтогаз".

"Нафтогаз" повідомив про порушення "Газпрому" Європейську комісію.

"НАК "Нафтогаз України" і Європейська комісія стурбована ситуацією, що склалася через невиконання російською стороною своїх контрактних зобов'язань, і очікують від "Газпрому" відповідних пояснень та виправлення ситуації задля стабільного забезпечення газом європейських споживачів", - повідомляє "Нафтогаз". 

 

 
Коментарі (0)