ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпрому» через Україну обмежили кредитування

«Газпрому» через Україну обмежили кредитування

Іноземні банки обмежили видачу російському "Газпрому" кредитів в зв'язку з арештом активів російського монополіста в Великобританії за позовом НАК "Нафтогаз України".

Іноземні банки обмежили видачу російському "Газпрому" кредитів в зв'язку з арештом активів російського монополіста в Великобританії за позовом НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє Reuters з посиланням на три інформованих джерела.

Активи "Газпрому" арештовані на території Англії та Уельсу в рамках примусового стягнення $ 2,6 млрд на користь "Нафтогазу" за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Джерело агентства повідомив, що програма запозичень "Газпрому" припинена в зв'язку з ризиком заморозки коштів, що перераховуються російською компанією.

Він також додав, що після арешту активів на території королівства один з банків заморозив кредитну угоду до прояснення ситуації. Про якому банку йдеться, він не повідомив.

Раніше "Газпром" відмовився від розміщення євробондів в фунтах стерлінгів, щоб уникнути арешту залучених коштів за позовами НАК "Нафтогаз України". Восени "Газпром" планував розмістити євробонди в євро я японські ієнах, проте вони тепер теж під питанням, зазначив інший джерело.

"Газпром" розраховував в поточному році профінансувати рекордну інвестиційну програму в 1,3 трлн рублів. З них близько третини - 417 мільярдів рублів ($ 6,6 млрд) - планувалося залучити з зовнішнього ринку.

В кінці травня НАК "Нафтогаз України" запустив в зарубіжних судах процес стягнення з ПАТ "Газпром" боргу в розмірі $ 2,6 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу. В рамках цього процесу в кінці травня швейцарська влада прийшли з обшуком в офіс належить російському "Газпрому" компанії Nord Stream - оператора російського газопроводу "Північний потік". Пізніше суд Нідерландів за позовом "Нафтогазу" наклав арешт на частки російського "Газпрому" в дочірніх компаніях і заборгованість цих дочірніх компаній "Газпрому".

 

 
Коментарі (0)