ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаGeneral Electric побудує наступну чергу Приморської вітроелектростанції

General Electric побудує наступну чергу Приморської вітроелектростанції

ДТЕК ВДЕ і General Electric (GE) Renewable Energy уклали угоду на будівництво II черги Приморської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 100 МВт

ДТЕК ВДЕ і General Electric (GE) Renewable Energy уклали угоду на будівництво II черги Приморської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 100 МВт. 

Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уклали угоду на другу чергу, на 100 МВт Приморської ВЕС. Українська компанія ДТЕК співпрацюватиме з міжнародною компанією General Electric. Це дуже гарний процес в Україні", - сказав Савчук.

Як стало відомо, загальні планові інвестиції у II чергу Приморської ВЕС становитимуть близько 150 млн євро. Друга черга Приморської вітроелектростанції буде розташована на березі Азовського моря у Запорізькій області, її будівництво розпочнеться в IV кварталі 2018 р. і завершиться наприкінці 2019 р. Підрозділ наземної вітроенергетики GE поставить для Приморської ВЕС 26 вітроелектроустановок одиничною потужністю 3,8 МВт. Ця модель вітротурбіни є однією з найбільш прогресивних розробок GE, що демонструє високу ефективність роботи навіть в умовах низької швидкості вітру.

Після завершення будівництва обидві черги Приморської ВЕС сукупною потужністю 200 МВт генеруватимуть близько 675 млн КВт-год. «зеленої» електроенергії щорічно.

Читайте також: На малі сонячні електростанції припадає 10% інвестицій у альтернативну енергетику

Як повідомлялося, це вже третій проект компанії ДТЕК в секторі наземної вітроенергетики. Після будівництва II черги Приморської ВЕС портфель реалізованих проектів компанії в наземній вітрогенерації сягне 400 МВт.

ДТЕК ВДЕ - операційна компанія, що керує активами ДТЕК в сфері відновлюваних джерел енергії. Генеральний директор - Філіп Лекебуш. Компанія розвиває напрямки сонячної і вітрової енергетики. До складу компанії входять діючі Ботієвська вітроелектростанція (200 МВт), найбільша ВЕС в Україні, Трифанівська сонячна електростанція (10 МВт), Вінд Тех, підприємство, що надає послуги з обслуговування вітротурбін. 

 

 
Коментарі (0)