ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаГенератори і Starlink можна ввозити без мита та ПДВ - Президент підписав закон

Генератори і Starlink можна ввозити без мита та ПДВ - Президент підписав закон

Президент Володимир Зеленський підписав закон про звільнення від ПДВ та ввізного мита Strarlink, генераторів та обладнання для відновлення енергосистеми
Вчора, 29 грудня, Президент Володимир Зеленський підписав закон про звільнення від ПДВ та ввізного мита Strarlink, генераторів та обладнання для відновлення енергосистеми, про це повідомляється на сайті ОП.
 
Документом передбачається на законодавчому рівні запровадження ввезення генераторів, Starlink без сплати ввізного мита та ПДВ. У тому числі для фізичних осіб. Звільнення стосується і обладнання, яке українці отримують поштою.
 
Пільгове оподаткування буде діяти до травня 2023. До цього податкові пільги на імпорт генераторів були передбачені лише для юридичних осіб.
 
Також законопроєкт передбачає можливість збергання пального без ліцензії, що вкрай актуально через ввезення генераторів.
 
«За наполяганням Уряду до 2000 літрів, а все що більше треба буде повідомити по декларативному принципу податкову», - зазначив перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.
 
Також від ПДВ та ввізного мита звльнено технічну допомогу Energy Community для відновлення постачання енергії.
 

Очікується, що закон набуде чинності 2-3 січня 2023 року. 

 
Коментарі (0)