ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаГенпрокуратура засумнівалася у правильності ходу приватизації «Вінницяобленерго»

Генпрокуратура засумнівалася у правильності ходу приватизації «Вінницяобленерго»

З урахуванням протесту Генеральної прокуратури, робочою групою було проведено повторне засідання з перевірки підтвердних документів компаній, які подали заявки на участь у конкурсі

Генеральна прокуратура опротестувала рішення Фонду державного майна щодо продажу акцій ПАТ «Вінницяобленерго».

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ФДМУ.

Як зазначено в повідомленні, на виконання протесту Генеральної прокуратури України на рішення робочої групи Фонду державного майна з перевірки підтвердних документів при продажу 50% акцій ПАТ «Вінницяобленерго» та Наказу Фонду щодо учасників конкурсу, Фонд державного майна скасував опротестовувані документи про допуск компаній, які подали заявки на участь у конкурсі.

Як зазначається в протесті Генпрокуратури, Положенням про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств, орган приватизації має право витребувати від потенційного покупця інші документи і відомості, потрібні для з'ясування його особи, суті діяльності, фінансового стану. Неподання потенційним покупцем таких документів є підставою для не допуску органом приватизації потенційного покупця до участі у конкурсі. Як сказано у протесті, Фондом не проведено додаткових перевірок, не дивлячись на наявність передумов для цього.

З урахуванням протесту Генеральної прокуратури, робочою групою було проведено повторне засідання з перевірки підтвердних документів компаній, які подали заявки на участь у конкурсі з продажу 50% акцій ПАТ «Вінницяобленерго», і прийнято рішення щодо додаткової їх перевірки. За її результатами встановлено, що до участі у конкурсі можуть бути допущені ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» та ТОВ «ВС Енерджі Інтернешнл Україна».

Про результати розгляду протесту Фонд проінформував Генеральну прокуратуру України. Також Фонд проінформував компанії, що подали заявки на участь у конкурсі.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)