ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаГерус: Імпорт електроенергії з РФ позволяеть економити 2 млрд грн в місяць

Герус: Імпорт електроенергії з РФ позволяеть економити 2 млрд грн в місяць

Герус заявив, що Україна заощадить на імпорті е / е з РФ 2 млрд грн щомісяця

Герус заявив, що Україна заощадить на імпорті е / е з РФ 2 млрд грн щомісяця

За його словами, ціна електроенергії в листопаді - на 20% нижче, ніж в липні-серпні

Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що завдяки імпорту електроенергії з РФ Україна економитиме по 2 млрд грн щомісяця.

«Ціна електроенергії в листопаді на 20% нижче, ніж в липні-серпні. Ринок демонополізує, олігархічна рента, яку платить вся країна, зменшується. Імпорт електроенергії з РФ становить від 18 МВт (вночі) до 102 МВт (вдень), що при нашому споживанні 14000 МВт - 19000 МВт становить від 0,13% до 0,54% нашого споживання ... Сукупна економія складе більше 2 млрд грн в місяць », - написав Герус в Facebook.

Відзначимо, що чимало експертів в цій галузі впевнені, що нардеп лобіює інтереси Ігоря Коломойського: першої закуповувати дешевий ресурс початку саме компанія олігарха. Загалом, думки експертів проти рішення Геруса зводяться в чотири пункти:

По-перше, покупка електроенергії у країни-агресора виглядає як мінімум абсурдною на тлі військового протистояння, яке триває вже більше п'яти років.

По-друге, закуповуючи електроенергію у Росії, Україна потрапляє в досить незручну міжнародну ситуацію: «від Європи вимагаємо санкцій проти Росії, а самі з нею успішно торгуємо».

По-третє, Україна має достатньо можливостей виробляти електроенергію самостійно.

По-четверте, як неодноразово заявляли члени енергетичного комітету, «правка Геруса» була прийнята з грубим порушенням регламенту.

 

 
Коментарі (0)