ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГерус розповів деталі про безкоштовну комуналці для пенсіонерів

Герус розповів деталі про безкоштовну комуналці для пенсіонерів

У вересні 2019 року українські пенсіонери старше 70 років будуть оплачувати малу частину житлово-комунальних послуг. Інше візьме на себе держава.

У вересні 2019 року українські пенсіонери старше 70 років будуть оплачувати малу частину житлово-комунальних послуг. Інше візьме на себе держава, пообіцяв в ефірі "Сніданку з 1+1" представник президента Володимира Зеленського в уряді Андрій Герус.

За словами Геруса, за допомогою спрощеного процесу отримання субсидій з пенсіонерів уряд "зніме тягар платежів за ЖКП".

"Можливо, вони не будуть мати повністю безкоштовну комуналку, але більшу частину їх рахунки за ЖКП буде платити держава", - пояснив Герус.

Герус додав, що реформу монетизації не варто зупиняти. Представник президента пообіцяв проаналізувати, "хто отримує на руки гроші і справно оплачує рахунки за ЖКП, а хто, можливо, використовує їх для власних потреб".

"Це повинні бути швидкі рішення з вересня, щоб суспільство максимально швидко відчувало реформи нового уряду", - зазначив він.

З березня 2019 року в Україні ввели монетизацію субсидій на ЖКП. Пільги платять грошима, через "Ощадбанк". Це 1676 гривень. Люди можуть економно витрачати ресурси і залишати залишок коштів собі. Тим, хто гроші отримує, але рахунками не платить, виплати перекривають.

Президент Володимир Зеленський повідомляв, що його соратники працюють над скасуванням комунальних малозабезпеченим пенсіонерам старше 70 років.

"Є ідея, зараз дуже складно про це говорити, але ідея дуже креативна. Зараз знаходять хлопці наші економічну модель, як людям, яким за 70 років, коли вже людина не може, він не тільки на пенсії, але і фізично не може працювати, і він вже досить працював на країну по 40-50 років ", - заявив глава держави.

Зеленський додав, що для зниження тарифів потрібна підтримка уряду. Міжнародний валютний фонд і Світовий банк, за його словами, не проти, але повинні зрозуміти, за рахунок чого знизять ціни.

"Необхідно уряд і потрібно велике бажання. Ми вже навіть говорили з МВФ, зі Світовим банком, вони дуже боялися, що ми будемо різко зменшувати тарифи. Не тому що вони проти, тому що вони не знають за рахунок кого і за рахунок чого. Щоб не було дійсно дірки в бюджеті. Тільки бажання. Ми це обов'язково зробимо. Ми вже знизили тарифи, мені здається, на 12%. це мало, але це перший крок ", - уточнив Зеленський. 

Ви бажаєте, щоб у вашій квартирі був сучасний дизайн? До ваших послуг дизайн будинку від справжніх професіоналів. Адже будинок - це місце, куди людина повертається після важкого робочого дня, тут дуже важливо підтримувати особливий комфорт.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
02 Серпня 2019 p. 17:42
Наміри начебто хороші, але чомусь від них шахрайством тхне. Адже багато осіб непенсійного віку взагалі не мають ні зарплати, ні пенсії, бо звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від них причинам - ось кому треба скасувати оплату комуналки, а не пенсіонерам.
Коля Пухов
02 Серпня 2019 p. 17:45
Вони стали безробітними саме з вини держави, а не з власної ініціативи; і саме по незалежним від них причинам. Позбавивши їх заробітної плати держава вже нанесла їм шкоду. Тому скасування для цієї категорії безробітних оплати комуналки було б логічним і доречним, як компенсація нанесеної шкоди.