ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаГ.Галущенко: "Кабмін розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію"

Г.Галущенко: "Кабмін розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію"

Галущенко не виключив підвищення тарифів на електроенергію для населення та повідомив, що уряд вивчає різні способи фінансування ремонту своїх енергетичних активів.
Кабмін розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію у зв'язку з новими атаками росії на енергетику, про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю Bloomberg, пише "Україна Комунальна".
 
"У липні та серпні ми будемо просити людей максимально економити. Росіяни не зможуть викликати повторення відключень електроенергії 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків у нас буде базова генерація, яка покриє від 30% до 50% наших потреб", - розповів міністр.
 
Водночас Галущенко не виключив підвищення тарифів на електроенергію для населення та повідомив, що уряд вивчає різні способи фінансування ремонту своїх енергетичних активів.
 
"Сьогодні ситуація ще складніша, ніж торік, оскільки ми втратили багато гідроенергетичної продукції і змушені проводити планові ремонти атомних енергоблоків", - сказав він.
 
Міністр наголосив, що бомбардування росією українських енергетичних об'єктів останніми тижнями були масштабнішими та краще спланованими, ніж атаки попередніх двох років, вивівши з ладу генерувальні потужності та обмеживши постачання електроенергії. У результаті відновлення обладнання та захист енергосистеми стали ключовими пріоритетами уряду, хоча він і намагається о цінити, якої шкоди було завдано. 
 
Крім того, навесні 2024 року основними цілями російських ударів стали теплові та гідроелектростанції. Ці напади загрожують не тільки втратами електроенергії, а й екологічними катастрофами, сказав Галущенко.
 

Мета росії - зруйнувати економіку України, сказав Галущенко, додавши, що більший збиток енергосистемі ускладнить подолання піків споживання цього літа. 

 
Коментарі (0)