ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГГ.Галущенко: "Наступний опалювальний сезон Україна пройде без будь-яких російських енергоносіїв"

Г.Галущенко: "Наступний опалювальний сезон Україна пройде без будь-яких російських енергоносіїв"

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, перше, що треба зробити, – зупинити війну. При цьому він наголосив, що для цього потрібно перекрити Росії вентиль її фінансування
У Міністерстві енергетики повідомили, що опалювальний сезон 2022/2023 років відрізнятиметься від усіх попередніх не лише для України, а й усієї Європи, про це повідомила пресслужба Міненерго.
 
Так, за словами міністра енергетики Германа Галущенка, перше, що треба зробити, – зупинити війну. При цьому він наголосив, що для цього потрібно перекрити Росії вентиль її фінансування.
 
"Завданням №2 є забезпечення стабільного проходження наступного опалювального сезону – 2022/2023. Він відрізнятиметься від усіх попередніх. Не лише для України, а й усієї Європи. Наступний опалювальний сезон Україна пройде без будь-яких російських енергоносіїв", – сказав він.
 
Адже навіть транзит газу Україною росіяни використовують для шантажу: «у період найбільшого зростання цін на ринках Європи у жовтні-грудні середньомісячний транзит газу з РФ до ЄС був на 17% нижчим, ніж у січні-серпні. Це ще раз довело, що газопроводи, які будують РФ, мають не економічну мету».
 
Галущенко також зазначив, що наступного сезону відпрацьовуватимуть логістику вже в плановому режимі.
 
"Наступного сезону – відпрацьовуватимемо логістику вже в плановому режимі. Крім цього, разом із нашими західними партнерами розробляємо механізми диверсифікації джерел та постачання енергоносіїв до Європи", – додав він.
 
Глава Міненерго також нагадав про готовність НАЕК "Енергоатом" повністю відмовитись від російського ядерного палива.
 
 
Коментарі (0)