ГоловнаКоментаріГазопостачанняГ.Галущенко: "Повернення газорозподільних мереж під контроль держави - це питання нацбезпеки"

Г.Галущенко: "Повернення газорозподільних мереж під контроль держави - це питання нацбезпеки"

Національний оператор «Газорозподільні мережі України» з Групи Нафтогаз отримав право на здійснення господарської діяльності з розподілу природного газу у Черкаській, Чернігівській та Волинській областях
НКРЕКП ухвалила постанову, згідно з якою з 01 грудня 2023 року національний оператор «Газорозподільні мережі України» з Групи Нафтогаз отримав право на здійснення господарської діяльності з розподілу природного газу у Черкаській, Чернігівській та Волинській областях. 
 
Послуги безперебійного газопостачання клієнтам на зазначених територіях надаватимуть відповідні філії. Раніше такі послуги у цих областях надавали приватні компанії, зокрема з групи РГК (Регіональна газова компанія), пише "Україна Комунальна".
 
«Повернення газорозподільних мереж під контроль держави - це питання національної безпеки, особливо враховуючи усі ризики та воєнні виклики. Дуже важливо також забезпечити безперервність постачання газу та створювати нові можливості для розвитку газової інфраструктури. Це і є позиція та завдання для відповідального національного оператора газорозподільних мереж», – зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко.
 
Нагадаємо, рішення про переукладення договорів експлуатації газорозподільних мереж державної форми власності, яке запустило процес повернення державного майна під контроль держави, було ухвалене Урядом у листопаді 2022 року за пропозицією Міністра енергетики Германа Галущенка.
 
З початку 2023 року національний оператор відкрив та працює у Вінницькій, Волинській, Дніпровській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Криворізькій, Кропивницькій, Львівській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Харківській міській, Хмельницькій, Черкаській і Чернігівській філіях.
 

В умовах воєнного стану блакитне паливо «ГАЗМЕРЕЖІ» стабільно доставляють до 7,9 млн клієнтів. 

 
Коментарі (0)