ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаГ.Галущенко: "Ситуація з енергопостачанням на Одещині потребує міжнародної допомоги"

Г.Галущенко: "Ситуація з енергопостачанням на Одещині потребує міжнародної допомоги"

Ситуація в енергосистемі залишається складною. російськими ракетами уражені всі теплові електростанції, знеструмлено 44 високовольтні повітряні лінії.
Останні російські атаки, зокрема обстріли дронами об'єктів енергетичної інфраструктури в Одеській області, призвели не тільки до припинення електропостачання мільйонів українців, але й до руйнувань важливого енергетичного обладнання. 
 
Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко на засіданні Координаційної групи з питань енергетики G7+, повідомляє прес-служба міністерства. 
 
До Координаційної групи з енергетики входять представники країн «Великої сімки», Європейського Союзу, Болгарії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Румунії, Словаччини, а також ЄБРР, Світового банку та Секретаріату Енергетичного Співтовариства. Засідання відбулося під головуванням Джеффрі Пайєтта, заступника державного секретаря США та координатора зусиль країн G7 з питань допомоги Україні у відновленні енергетичної інфраструктури. 
 
«Ситуація в енергосистемі залишається складною. російськими ракетами уражені всі теплові електростанції, знеструмлено 44 високовольтні повітряні лінії. Проводяться відновлювальні роботи, щоб стабілізувати електропостачання. Працюємо для підвищення потужності атомної генерації, щоби скоротити дефіцит в енергосистемі», – заявив міністр. 
 
Він нагадав, що потреби у матеріалах з ремонту та обладнання зростають. 
 
«Наша мета – не лише оперативно використовувати обладнання для проведення поточних відновлювальних робіт, а й сформувати запас обладнання, яке допоможе швидше відремонтувати енергооб'єкти після подальших обстрілів», – наголосив міністр. 
 
Галущенко наголосив на проактивній позиції Міненерго у роботі з міжнародними партнерами, установами, організаціями із залучення допомоги українським генеруючим компаніям, операторам систем розподілу та передачі, газотранспортної системи. 
 

Учасники засідання підтвердили готовність і надалі надавати підтримку українському енергосектору. Зокрема, як зазначили у Міненерго, США планують найближчим часом доставити велику партію із обладнанням для українських енергетичних компаній. 

 
Коментарі (0)