ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Г.Галущенко: "Україна відкрита до можливості атакувати російську нафтогазову інфраструктуру"

Г.Галущенко: "Україна відкрита до можливості атакувати російську нафтогазову інфраструктуру"

Україна відкрита до можливості атакувати російську нафтогазову інфраструктуру, якщо росія посилить атаки на українську електроенергетику цієї зими
Україна відкрита до можливості атакувати російську нафтогазову інфраструктуру, якщо росія посилить атаки на українську електроенергетику цієї зими, заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю Politico, пише "Україна Комунальна".  
 
Галущенко зазначив, що росія регулярно здійснює кібератаки на електромережі України та, як очікується, посилить фізичні атаки, коли температура знизиться, а люди все більше залежатимуть від енергії для опалення своїх будинків.  
 
Раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна «відповість», якщо росія посилить атаки на українську енергомережу цієї зими. В Politico зазначають, що «це може додати ще більше потрясінь на світових енергетичних ринках». 
 
У відповідь на питання чи може «відповідь» Зеленського включати націлювання України на величезні нафтогазові операції росії, найбільший двигун її економіки, Галущенко відповів: «Це було б справедливо». 
 
«Відповідаючи, ми відповімо тим же підходом, атакуючи їхню енергетичну інфраструктуру», – сказав Галущенко. 
 
При цьому міністр енергетики вважає, що напад на здатність росії видобувати або транспортувати нафту і газ не призведе до стрибка цін, адже  інші виробники можуть компенсувати пропозицію. 
 
«Атаки на інфраструктуру не були б настільки критичними для цін, особливо коли ви говорите про газ і нафту. Я маю на увазі, що це те паливо, яке можна купити не тільки в росії. Я впевнений, що світ міг би впоратися», – сказав Галущенко.  
 

Він підкреслив, що не обговорював з представниками уряду США можливу спрямованість російських енергетичних операцій.  

 
Коментарі (0)