ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2024-2025Г.Галущенко:"Допомога Світового банку - важливий внесок у підготовку до нового опалювального сезону"

Г.Галущенко:"Допомога Світового банку - важливий внесок у підготовку до нового опалювального сезону"

Уряд та Світовий банк уклали угоду про надання гранту в розмірі 200 мільйонів доларів США для фінансування Проекту відновлення засобів для проходження зимового періоду та енергетичних ресурсів
Уряд та Світовий банк уклали угоду про надання гранту в розмірі 200 мільйонів доларів США для фінансування Проекту відновлення засобів для проходження зимового періоду та енергетичних ресурсів.
 
Відповідний документ, підготовлений Міністерством енергетики України, підписали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Керуючий директор Світового банку Анна Б’єрде у Вашингтоні, про це повідомила пресслужба Міненерго.
 
«Ми усвідомлюємо, що, отримавши поразку цієї зими, ворог спробує зірвати наступний опалювальний сезон. А тому вже розпочали підготовку до нього. І допомога Світового банку у виконанні цього завдання - дуже важлива. Це потужний внесок у відновлення енергетичної інфраструктури та зміцнення її стійкості», - зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко.
 

Угода передбачає закупівлю, транспортування та постачання різного енергетичного обладнання. Зокрема, йдеться про автотрансформатори, вимірювальні трансформатори, реактори, автоматичні вимикачі, роз’єднувачі та розрядники для захисту від перенапруги, пристрої релейного захисту, обладнання систем автоматизації підстанцій тощо. 

 
Коментарі (0)