ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаГ.Галущенко:"Енергосистема абсолютно готова до проходження зими"

Г.Галущенко:"Енергосистема абсолютно готова до проходження зими"

Російським окупантам цієї зими, як і минулої, не вдасться занурити Україну в тотальний блекаут. Про це в інтерв’ю в ефірі інформаційного телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко
Російським окупантам цієї зими, як і минулої, не вдасться занурити Україну в тотальний блекаут. Про це в інтерв’ю в ефірі інформаційного телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко, пише "Україна Комунальна".
 
"Ніяких відключень електроенергії не планується… Енергосистема абсолютно готова до проходження зими. Єдине, що може вплинути на блекаут або відключення – наслідки ударів, масштаби ударів і відповідних руйнувань у системі. Я не можу передбачити, який буде розвиток подій, масштаб впливу цих атак на систему… Ми не знаємо, чого очікувати від терористів, будемо реагувати по ходу", - сказав він.
 
"Вони прагнули довгого блекауту минулої зими, але програли. Я абсолютно впевнений, що і цієї зими вони програють", - додав міністр.
 
Також Галущенко зазначив, що сьогодні об’єкти енергетики вже більш захищені системами протиповітряної оборони у порівнянні з минулим опалювальним сезоном.
 

"Найкращий захист – це системи ППО. Від рівня захищеності системами протиповітряної оборони буде залежати стійкість у багатьох випадках. Якщо порівняти технічних рівень ППО, який є, з тим, який був минулої зими, то сьогодні ми набагато сильніші", - сказав він. 

 
Коментарі (0)