ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаГ.Глущенко:"Енергосистема готова до тестової роботи в ізольованому від енергосистем Росії та Білорусі"

Г.Глущенко:"Енергосистема готова до тестової роботи в ізольованому від енергосистем Росії та Білорусі"

Українська енергосистема готова до тестової роботи в ізольованому від енергосистем Росії та Білорусі 24-26 лютого, про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко
Українська енергосистема готова до тестової роботи в ізольованому від енергосистем Росії та Білорусі 24-26 лютого, про це під час брифінгу заявив міністр енергетики України Герман Галущенко. 
 
Він наголосив, що Енергетична Рада США-ЄС зробила заяву про спільну підтримку планів України щодо синхронізації її енергосистеми з європейською. 
 
Міністр також повідомив, що у лютому-березні Україна очікує 8 суден з імпортним вугіллям, які привезуть близько 700 тис. тонн. Зараз на складах генерації 841 тис. тонн палива.  
 
Також, голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький підтвердив, що енергосистема України працюватиме в ізольованому режимі 24-26 лютого. 
 
Робота енергосистеми в ізольованому режимі передбачена в рамках майбутнього приєднання України до енергосистеми континентальної Європи (ENTSO-E). 
 
Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ не постачатиме Україні паливно-мастильні матеріали та електрику, якщо Київ "ініціює загострення" з Росією або на Донбасі.
 
"Небезпека одна: що Україна зробить дуже серйозну акцію в напрямку Донецька і Луганська - Донбасу", - заявив Лукашенко.
 
За його словами, якщо Київ ініціює загострення з Росією, то будуть припинені постачання в Україну паливно-мастильних матеріалів і електрики.
 

"Хлопці, ви будете божевільними, якщо ви зіткнетеся з Росією і ми будемо не з вами. Ми з Росією відріжемо всякі постачання не тільки ПММ, а й електрики", - зазначив він. 

 
Коментарі (0)