ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГід з державних послуг – повна інформація про отримання ІПН

Гід з державних послуг – повна інформація про отримання ІПН

«Гід з державних послуг» – це офіційний онлайн портал, що містить повну і достовірну інформацію про всі державні послуги в Україні.

«Гід з державних послуг» – це офіційний онлайн портал, що містить повну і достовірну інформацію про всі державні послуги в Україні. Електронне урядування органів виконавчої влади і місцевого самоврядування полегшує громадянам пошук необхідної інформації щодо переліку документів при реєстрації, способу оскарження наданих результатів або отримання інших видів державних послуг.

Яку інформацію можна отримати

Наразі в Гіді містяться дані про вартість, строки надання, місця та способи отримання майже всіх державних послуг. Не треба питати, які документи потрібні для їх отримання – всі ці дані можна знайти на порталі.

Наприклад, громадянину потрібно отримати ідентифікаційний код. На порталі «Гід з державних послуг» потрібно знайти відповідний розділ. Зручний інтерфейс допоможе з відповідями на часті запитання: де можна отримати індивідуальний податковий номер, хто може замовити послугу, протягом якого часу картка платника податків буде готова.

 

 

Дані з Реєстру адміністративних послуг можна завантажити на Гіді у двох форматах відкритих даних Excel та Json. Щодо пошуку послуги за ідентифікатором, то громадяни можуть відшукувати послугу за ідентифікатором на Гіді через пошуковик Гіду.

Також можна ознайомитись з переліком необхідних документів для отримання послуги:

● документ, що посвідчує особу;

● облікова картка платника податків (якщо є);

● заява у довільній формі та інші.

Замовлення послуги

Щоб замовити отримання ідентифікаційного коду, видачу довідки про зміни реєстраційного номера або про відмову від прийняття ІПН, заяву надають особисто або через законного представника. Заяву та необхідні документи можна надіслати поштою та онлайн.

Для чого потрібен Гід

Більше ніж 80 центральних органів влади, обласні державні адміністрації є постачальниками послуг. Зрозуміти звичайному громадянину, який саме орган надає ту чи іншу послугу, дуже складно. На сьогодні Гід з державних послуг – це єдиний офіційний ресурс, що містить всю необхідну інформацію у простій зрозумілій формі.

Надання переліку документів для отримання державної послуги також регламентується Гідом. Якщо у громадянина вимагатимуть якусь довідку, яка в сервісі не вказана, можна не надавати цей документ.

Цей пункт вирішує ще одне важливе завдання Гіду – мінімізація корупції та відсікання послуг посередників. Громадянин, володіючи всією необхідною інформацією, зможе самостійно вимагати дотримання своїх прав.

 

 
Коментарі (0)