ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГончарук: Газ для населення взимку не подорожчає

Гончарук: Газ для населення взимку не подорожчає

Протягом зими 2019-2020 років ціна на газ зростати не буде завдяки газовим домовленостям між Україною та РФ

Протягом зими 2019-2020 років ціна на газ зростати не буде завдяки газовим домовленостям між Україною та РФ. Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук на своєму YouTube-каналі. 

“Урядова делегація успішно завершила переговори про підписання нового контракту про транзит російського газу до ЄС. Тож матимемо контракт на 5 років з достатніми обсягами, щоб Україна та Європа почувалися безпечно в плані енергетики”, – повідомляє Гончарук.

За його словами, тариф за прокачування російського газу буде встановлюватися не на двосторонніх переговорах, а за європейськими правилами.

“Чому це важливо для нас – ми не будемо заручниками двосторонніх перемовин, а будемо працювати за європейськими цивілізованими правилами, які діють у країнах Європи. Що це означає для українського бізнесу і українців. Це означає, що цієї зими ціна на газ зростати не буде. Це дає нам можливість знизити цифру у платіжці за комунальні послуги та за опалення”, – додав прем’єр-міністр.

Раніше національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” з 1 січня знизила мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів. Мінімальні ціни на природний газ знизяться на 6,2% у порівнянні з груднем – до 5500 гривень з 5861 гривні за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і транспортних витрат).

У січні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів складе 5500 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Це на 12% менше, ніж у січні 2019 року.

 

 
Коментарі (0)