ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГІгор Насалик: «Зараз запускається пілотний проект з монетизації субсидій»

Ігор Насалик: «Зараз запускається пілотний проект з монетизації субсидій»

Уряд запускає пілотний проект з використанням електронних "енергетичних карток" замість звичайної процедури надання субсидій населенню, завдяки чому буде проведена монетизація цих субсидій, щоб стимулювати населення знижувати споживання енергії.

Уряд запускає пілотний проект з використанням електронних "енергетичних карток" замість звичайної процедури надання субсидій населенню, завдяки чому буде проведена монетизація цих субсидій, щоб стимулювати населення знижувати споживання енергії. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

"Зараз в певному місті запускається пілотний проект з монетизації субсидій, які отримує населення на енергоносії, суть якого полягає у використанні електронних" енергетичних карток", – сказав Насалик, не уточнивши при цьому, про які саме міста йдеться.

Принцип використання таких карток полягає у наступному:

"Тобто на картці держбанку знаходиться вся субсидія, людина може розраховуватися цією карткою тільки за ті послуги, які надаються по теплу, інших комунальних послугах, в загальному по тому, що покриває субсидія. Під кінець опалювального сезону гроші, які залишилися на картці, людина зможе монетизувати: зняти готівкою і використовувати на свій розсуд", – сказав міністр.

Після закінчення опалювального сезону 2016/2017 Мінрегіон планує запустити роботу Фонду енергоефективності, який також покликаний монетизувати субсидії. Крім того, однією з цілей створення фонду є зниження споживання природного газу населенням, оскільки, за словами віце-прем'єра Зубка, половина природного газу в житловому секторі (17 млрд куб. м) споживається неефективно через відсутність заходів з модернізації старих індивідуальних і багатоквартирних будинків.

Також, за словами Зубка, створення спеціалізованого Фонду енергоефективності дозволить протягом 3-5 років провести комплексне оновлення будівель, що принесе економію на енергоресурсах в розмірі близько $ 3 млрд на рік.

 
Коментарі (0)