ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Готуємося до ударів терористів по енергетичній інфраструктурі - Президент

Готуємося до ударів терористів по енергетичній інфраструктурі - Президент

Готуємося до ударів терористів по енергетичній інфраструктурі. Цьогоріч не лише захищатимемося, а й відповідатимемо. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.
Готуємося до ударів терористів по енергетичній інфраструктурі. Цьогоріч не лише захищатимемося, а й відповідатимемо. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, пише "Україна Комунальна". 
 
«Ворог це добре знає. Спочатку прибрали з Криму флот, тепер переміщують і свою авіацію далі від наших кордонів», - зазначив глава держави. 
 
Ворог завдав удару по території неподалік Хмельницької АЕС. Унаслідок вибуху було пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах.
 
Нагадаємо, російським окупантам цієї зими, як і минулої, не вдасться занурити Україну в тотальний блекаут. Про це в інтерв’ю в ефірі інформаційного телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко.
 
"Ніяких відключень електроенергії не планується… Енергосистема абсолютно готова до проходження зими. Єдине, що може вплинути на блекаут або відключення – наслідки ударів, масштаби ударів і відповідних руйнувань у системі. Я не можу передбачити, який буде розвиток подій, масштаб впливу цих атак на систему… Ми не знаємо, чого очікувати від терористів, будемо реагувати по ходу", - сказав він.
 
"Вони прагнули довгого блекауту минулої зими, але програли. Я абсолютно впевнений, що і цієї зими вони програють", - додав міністр.
 

Також Галущенко зазначив, що сьогодні об’єкти енергетики вже більш захищені системами протиповітряної оборони у порівнянні з минулим опалювальним сезоном. 

 
Коментарі (0)