ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаГримчак: Україна продовжує купувати кокс в Росії

Гримчак: Україна продовжує купувати кокс в Росії

Станом на сьогоднішній день, Україна закуповує понад 220 тисяч тонн вугілля у Росії.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак підтвердив, що вугілля коксової групи Україна продовжує закуповувати в Росії до сьогоднішнього дня.

Про це заступник міністра заявив  в ефірі телеканалу NewsOne, коментуючи повідомлення, що за перший квартал 2017 року частка російського вугілля при загальному обсязі закупівель 413 тис. тонн становила понад 50%, передає Укрінформ.

«Що стосується вугілля коксової групи, то він, як і раніше, що купується в Росії. У нас не вистачало вугілля коксової групи ще до війни», – зазначив Гримчак.

Так, на сьогодні в Росії Україна закуповує 221 тис. тонн вугілля коксової групи. Ще майже 73 тис. тонн коксового вугілля Україна закупила в ПАР, 119 тис. тонн - у Польщі.

Як повідомлялося раніше, в Кабміні планують розглянути стратегію розвитку вуглевидобувної галузі 26 квітня.

Зокрема, в Уряді планують розглянути урядовий комітет та створити дорожню карту. Також Кабмін вже виділив близько 1,8 млрд грн.

Варто нагадати, у четвер, 13 квітня, Народні депутати ухвалили законопроект № 6212 «Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств». 

Відповідне рішення підтримали 229 народних депутатів.

 

 
Коментарі (0)