ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГройсман і міністр енергетики Німеччини обговорили спільне управління ГТС

Гройсман і міністр енергетики Німеччини обговорили спільне управління ГТС

Серед тем переговорів були "Північний потік-2" і програми енергоефективності

Серед тем переговорів були "Північний потік-2" і програми енергоефективності

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в Берліні провів переговори з міністром економіки і енергетики ФРН Петер Альтмаєр. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію прем'єра в Twitter.

Як зазначив Гройсман, країни мають багато тем для переговорів, серед яких серед них - спільне управління українською газотранспортною системою (ГТС), "Північний потік-2", програми енергоефективності.

Гройсман обговорив з міністром енергетики Німеччини спільне управління ГТС України

Нагадаємо, Національна комісія з питань регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) прийняла 27 листопада проект постанови про зменшення більш ніж удвічі тарифів на послуги транспортування газу для точок входу і точок виходу. Як відзначили в комісії, новий тариф дозволить підвищити конкурентоспроможність ГТС.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв 28 листопада заявив, що "Газпром" може не підписати жодного контракту з Україною до кінця 2019 року, в тому числі і на транспортування газу через українську ГТС.

Раніше в "Нафтогазі" зазначили, що введення воєнного стану не вплине на роботу газотранспортної системи України. Також це не повинно позначитися на переговорах України з російським "Газпромом" щодо "газової справи".

 

 
Коментарі (0)