ГоловнаНовини ЖКГТранспортГройсман доручив міністру інфраструктури розпочати ремонт доріг

Гройсман доручив міністру інфраструктури розпочати ремонт доріг

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернув увагу міністра інфраструктури Володимира Омеляна на необхідність проведення ремонту доріг по всій країні, на що можна мобілізувати близько 35 млрд грн.

Про це Прем'єр заявив на засіданні уряду в четвер, передає УНН.

«Звертаю увагу міністра на належну організацію робіт по розвалених дорогах країни. 95% доріг розвалені і не треба мені пояснювати, що немає грошей. Гроші є. У минулому році грошей було вдвічі менше», - сказав Володимир Гройсман.

Він зазначив, що «порядку 35 млрд ми можемо мобілізувати ресурс протягом року». «Для старту коштів сьогодні вистачає. Організуйте роботу належними чином, виходьте на дороги і подивіться, що там відбувається, щоб усі служби по всій країні почали працювати над цим питанням», - наголосив голова уряду.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що з 2016 року 50% коштів Дорожнього фонду підуть на дороги.

Зокрема, вже з 2020 року в Міністерстві інфраструктури планують направити аж 100% коштів Дорожнього фонду на ремонт доріг.

Як повідомлялося раніше, Угорщина виділить 50 млн євро кредиту на ремонт закарпатських доріг.

Також, за словами Президента України Петра Порошенко, на ремонт доріг у Дніпрі та області планують залучати 4 млрд грн, майже 3 млрд область розраховує отримати за рахунок коштів «Укравтодору». 

Окрім цього,  протягом кількох років буде поставлене на порядок денний будівництво об’їзної дороги навколо Дніпра. Пріоритезацією дорожнього будівництва буде якісний ремонт дороги на Кривий Ріг.

 

 
Коментарі (0)