ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман: Газ дешевше не буде – ціна і так по мінімуму

Гройсман: Газ дешевше не буде – ціна і так по мінімуму

Попри численні протести та навіть мораторії на підняття тарифів на комунальні послуги, зокрема опалення та гарячу воду, прем’єр залишається невблаганним, і вкотре заявляє про неможливість зменшення ціни на газ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, заявив, що встановив граничні ринкові ціни на газ, які не можливо знизити, проте держава намагається підтримати за допомогою механізму субсидій тих, хто не здатен платити.  Таку позицію він висловив на своїй сторінці у Facеbook.

«Як я вже говорив, я не дам популістам залякати людей. Їм простіше закуповувати газ за копійки і продавати дорожче для того, щоб загравати зі споживачами через тарифи для власного збагачення. Ми встановили граничні ринкові ціни на газ. Чи може він бути дешевше ? Ні, він коштує стільки, скільки він коштує в світі, зокрема, в Європі», – написав прем'єр.

Окрім цього він також додав, що що держава компенсує кошти нужденним через механізм безповоротних субсидій. 

«Це просто. Потрібно лише заяву та декларацію про доходи зареєстрованих в житло людей. Держава більше не буде дотувати багатих. Але вона підтримає тих, хто не може платити», – зазначив Гройсман.

 

 
Коментарі (0)