ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман: Газ може подешевшати за однієї умови

Гройсман: Газ може подешевшати за однієї умови

Уряд готовий знизити ціну на газ для населення в 2 або в 4 рази в разі, якщо це не буде суперечити міжнародним домовленостям України з Міжнародним валютним фондом і ЄС

Уряд готовий знизити ціну на газ для населення в 2 або в 4 рази в разі, якщо це не буде суперечити міжнародним домовленостям України з Міжнародним валютним фондом і ЄС. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Чи можливо без наслідків для національної економіки, без економічного колапсу, чи можливо сьогодні знизити в два, три або чотири рази ціну на газ в країні? Я прошу вас, як професійних людей, обговорити цю тему, і глибоко впевнений в тому, якщо ви знайдете рішення, що це можливо, і це буде повністю збігатися з нашими домовленостями з ЄС, Світовим банком та МВФ, - то я беру на себе зобов'язання це професійне рішення, яке буде знайдено, реалізувати, буквально, завтра », - сказав Гройсман.

«Але якщо рішення немає, то я думаю, що ми повинні дуже голосно говорити про реалістичність, або це просто шалений популізм, який ми проживали не один рік, оскільки більшість учасників ринку не мали доступу до надр, вони були закриті, і фактично ми втратили десятиліття, втратили можливості стати енергонезалежною державою », - сказав прем'єр.

Як повідомляли «Коментарі», раніше на сайті Кабінету міністрів з'явився, а потім зник проект постанови про підвищення ціни на газ для населення з 1 травня 2019 року.

Згідно з постановою уряду, з 1 листопада 2018 року по 1 травня 2019 ціна на газ для населення складе 6235,5 грн без ПДВ плюс витрати на транспортування і надбавки облгазів. Таким чином, ціна складе 8550 грн за 1 тис. Куб. м,

З 1 травня 2019 по 31 грудня 2019 року ціна на газ для населення складе приблизно 9851,66 грн за 1 тис. Куб. м.

А з 1 січня 2020 року ціна на газ для населення за умови збереження показника базової ціни буде приблизно 12313,85 грн за 1 тис. Куб. м.

 

 
Коментарі (0)