ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман: НКРЕКП адекватно відреагувала на звернення щодо абонплати за газ

Гройсман: НКРЕКП адекватно відреагувала на звернення щодо абонплати за газ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, адекватно відреагувала на звернення щодо абонплати за газ та призупинила своє рішення.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час форуму у вівторок, передає УНН.

«Я в суботу провів всі розрахунки, провів необхідні наради й для себе зрозумів цифри, які прийняла НКРЕКП, і відразу моя реакція була абсолютно публічною. Я побачив тільки одну річ. Я побачив, що при відділенні абонентської плати зростання середнього чека для людини, що живе в багатоповерховому будинку. Я цього навіть не здогадувався... Якщо Національна комісія робить відділення ціни газу від ціни транспортування, вводить якусь абонплату, при якій ціна газу зростає, це абсолютно неприпустимо. Нехай Комісія в межах 6879 грн відокремлює, що з того вартість транспортування, а що вартість самого газу. Але ні в якому разі не може бути так, що 2+2=8. Моє обурення було саме від цього. Те, що я почув сьогодні, вони зупинили це рішення. Я вважаю, вони адекватно відреагували на наше звернення. І в майбутньому їм треба більше інформувати про те, що вони хочуть зробити, які будуть наслідки», - зазначив Глава Уряду.

Нагадаємо, раніше Президент заявив, що рішення щодо абонплати на газ має бути призупинено.

Як повідомлялося раніше,  Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся до керівника Національної комісії, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з проханням переглянути рішення про введення абонентської плати за постачання газу. Відповідне звернення Глава Уряду підписав і направив керівництву НКРЕКП.

 

 
Коментарі (0)