ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман: Підстав для підвищення тарифів ЖКГ немає

Гройсман: Підстав для підвищення тарифів ЖКГ немає

Житлові субсидії на наступний період призначені 6.53 млн сімей, підстав для підвищення тарифів ЖКГ немає

Житлові субсидії на наступний період призначені 6.53 млн сімей, підстав для підвищення тарифів ЖКГ немає.

В уряді заявили, зо субсидії на оплату житлово-комунальних послуг перепризначено на наступний період 6.53 млн сімей, а підстав для підвищення тарифів ЖКГ наразі немає.

Зокрема, про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомлая "Інтерфакс-Україна".

"Уже перепризначено, 6.53 млн українських сімей отримали субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у наступному сезоні", - сказав він на засіданні Кабінету Міністрів України в середу, 17 жовтня..

Прем'єр зазначив, що не вбачає підстав для підвищення тарифів на тепло, гарячу воду та інші комунальні послуги.

За словами Гройсмана, нині здійснюється верифікація списків тих, хто претендує на отримання компенсації за невикористані суми субсидії.

"Я вважаю, що це відповідальність місцевої влади не допустити перевитрати, яка може призвести до зростання тарифів", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, наразі в уряді розраховують, що кількість субсидіантів цього року може зменшитися на 10% через зростання реальних доходів населення.

Нагадаємо, наприкінці серпня урядом було встановлено, що субсидія не призначатиметься лише за наявності заборгованості, загальна сума якої перевищуватиме 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, переглянуто соціальні нормативи споживання газу для побутових потреб, врегульовано питання проведення розрахунку невикористаних сум субсидій об'єднаннями співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельними кооперативами.

Нагадаємо, цього річ кабмін почав процес монетизації субсидій. Голова уряду Володимир Гройсман повідомляв, що рішення торкнеться 1.5 млн сімей, які зможуть отримати близько 700 грн в якості одноразової виплати.

 

 
Коментарі (0)