ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаГройсман планує модернізувати вугільну промисловість

Гройсман планує модернізувати вугільну промисловість

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман впевнений, що країні терміново необхідно почати розробляти власні джерела видобутку вугілля

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман впевнений, що країні терміново необхідно почати розробляти власні джерела видобутку вугілля. Про це повідомляє прес-служба його відомства.

За словами прем'єра, в українській державі є всі можливості, щоб стати незалежними у вугільній галузі. Гройсман сподівається, що Кабміну вдасться розробити нову програму розвитку підприємств, які будуть видобувати вугілля на території України.

Він вважає, що американські поставки можуть бути тимчасовими, але не вічними. Раніше український уряд знайшов спосіб, як вирішити проблему дефіциту енергетичного вугілля для державних ТЕС. Брак вугілля відтепер країна завозить з США. Два вантажу вже прибули в порт "Південний".

Експерти очікують, що українська енергетика, за задумом чиновників, може повністю перейде на використання газових марок вугілля або спалювання торф'яних запасів. Як повідомлялося в "УРА-Інформ", в Україні з початку 2017 року через Південно-Африканської республіки скоєно п'ять поставок антрацитового вугілля

 

 
Коментарі (0)