ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГройсман планує розвивати «Укрпошту»

Гройсман планує розвивати «Укрпошту»

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів нараду щодо стратегії розвитку «Укрпошти» на 2017-2021 роки.

У нараді також взяли участь Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон та Генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

Керівник «Укрпошти» представив звіт про роботу підприємства у 2016 році та презентував стратегію розвитку компанії, розроблену спільно з міжнародними консультантами та міжнародними інвесторами.

"План модернізації "Укрпошти" має дати відповідь на ті виклики, що стоять сьогодні. Однозначно, треба розуміти, що "Укрпошта" має бути збережена і повинна розвиватися. Ми бачимо, що ринок сьогодні зростає, а ми як державний апарат не беремо у цьому участі. Треба переходити до розвитку самої української пошти", - наголосив Глава Уряду.

Учасники наради обговорили основні проблеми діяльності компанії, зокрема щодо низького рівня автоматизації процесів та недостатнього технологічного оснащення.

Говорячи про плани керівництва щодо оновлення автопарку, Глава Уряду наголосив на необхідності дотримання максимального рівня локалізації виробництва цієї техніки на території України.

"Локалізація - це принципове питання, це те, що впливає на робочі місця в країні, на економіку. Це означає, що ми будемо робити інвестиції в робочі місця людей і наш національний продукт, - зауважив він. - Просив би, коли будете розглядати план, щоб ви розраховували у першу чергу на наше виробництво усередині країни".

На нараді також було піднято питання розширення фінансових послуг, що надаються компанією. У цьому контексті Прем'єр-міністр відзначив доцільність кооперації підприємства та державної банківської системи, що дозволить зменшити витрати на утримання мереж і підвищити якість наданих послуг.

 Також глава Уряду закликав керівника "Укрпошти" тримати питання виплати працівникам підприємства мінімальної заробітної плати від 3200 грн на особистому контролі.

"Треба думати не про те, як скорочувати працівників, а про те, як завантажувати їх роботою і різними видами послуг, щоб заробітна плата працівника була вищою ніж 3200 грн, а середня заробітна плата ще вищою", - підкреслив Володимир Гройсман.

 

 
Коментарі (0)