ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГройсман пообіцяв карати жадібних роботодавців

Гройсман пообіцяв карати жадібних роботодавців

Рішення про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн, яке безпосередньо стосується 4 млн. людей, має бути виконано.

Роботодавці, що не забезпечать виплату працівникам заробітних плат не менше встановленого рівня, будуть покарані. Водночас чесному бізнесу, який платить «білу» заробітну плату, – боятися нічого.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час візиту до державної установи «Урядовий контактний центр» у п'ятницю.

«Для нас дуже важливо, щоб та ініціатива, яку я вніс, про 3200 грн мінімальної заробітної плати для працівників, щоб вона була виконана. Оскільки це вже закон, який передбачає, що кожна працююча людина має отримати нарахування заробітної плати не менше 3200», - заявив Володимир Гройсман.

«Це стосується 4 млн людей, і дуже важливо, щоб ця норма була виконана, і я буду її відслідковувати особисто. Я вніс цю ініціативу про підвищення заробітної плати до 3200 грн не для того, щоб просто про неї сказати, а для того, щоб 4 млн людей, які недоотримували свої доходи, отримали можливість на мінімальному рівні отримати заробітну плату», - зазначив Володимир Гройсман.

Що стосується бюджетної сфери, усі необхідні видатки - передбачено, і більше мільйона працівників бюджетної сфери вже будуть отримувати не менше 3200 нарахованої заробітної плати, підкреслив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що роботодавці, що не забезпечать виплату працівникам заробітних плат на рівні не менше 3200 грн, будуть покарані. Водночас Глава Уряду запевнив у своїй підтримці чесний бізнес.

«Чесному бізнесу - відкритому, публічному, немає чого тут боятися. Звісно, тих, хто хоче піти в тінь, хто не хоче платити людям заробітну плату, віддати їм належне хоча б на мінімальному рівні 3200 грн нарахування, будемо тих карати. У нас немає іншого варіанту. Але чесний, білий бізнес, який платить людям заробітну плату, з цієї заробітної плати платить податки, йому немає чому боятися. Він завжди може розраховувати на мою особисту підтримку як Прем’єр-міністра, тому що для мне важливо, щоб в Україні створювали робочі місця, щоб економіка розвивалася, люди отримували заробітну плату», - заявив Володимир Гройсман.

«Ті, хто нехтує правами людей, вони будуть покарані, це очевидно. Але ті, хто платить заробітну плату, робить це чесно, ми будемо завжди їх підтримувати, будемо все робити належне для того, щоб створювати для них нормальний клімат для розвитку», - наголосив він.

Глава Уряду також зауважив, що чиновники, що використовуватимуть інструмент контролю за виконанням рішень про виплату мінімальної заробітної плати у 3200 грн як додатковий інструмент тиску на бізнес, будуть звільнені.

«Якщо хтось буде тиснути на чесний бізнес, використовуючи цей інструмент, я буду звільняти їх з роботи. Це вертикаль Уряду, і абсолютно спокійно Міністерство соціальної політики буде приймати рішення, необхідні для того, щоб звільнити таких недолугих чиновників», - підкреслив він.

Володимир Гройсман зауважив, що створені робочі групи на місцях і в центрі є комбінованими та складаються з представників різних органів влади, що ускладнює можливості для здійснення цілеспрямованого тиску на бізнес.

«Будь-яка дурь в голові якогось чиновника на якійсь території може бути. Але ми дуже швидко будемо на це реагувати», - наголосив він.

 

 
Коментарі (0)