ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГройсман пообіцяв забезпечити Україну газом до 2020 року

Гройсман пообіцяв забезпечити Україну газом до 2020 року

Прем'єр також взяв участь в підписанні харківським заводом контрактів на 5,5 мільярда

28 вересня під час візиту до Харкова Володимир Гройсман пообіцяв забезпечити Україну газом до 2020 року. Про це прем'єр-міністр заявив на зустрічі з главою ХОДА Юлією Світличної та колективом "Турбоатома".

Прем'єр відзначив внесок харківських машинобудівників в побудову енергонезалежності і озвучив плани уряду щодо забезпечення України власним паливом.

"Фактично зараз у нас є завдання стати абсолютно незалежними - і по електроенергії, і по газу. Він поки для України дорожчий, але до 2020 року ми плануємо, що повністю будемо, як країна, забезпечувати себе газом", - розповів Володимир Гройсман.

В рамках візиту прем'єра представники ЗАТ "Турбоатом" підписали два контракти і меморандум на загальну суму близько 5,5 мільярда гривень - з Національною атомною енергогенеруючою компанією "Енергоатом", "Донбасенерго" і "Westinghouse Electric". Згідно з цими договорами харківський завод братиме участь в поставках обладнання для АЕС і підвищення потужності діючих енергоблоків атомних електростанцій.

"Ці контракти завантажать" Турбоатом "на кілька років вперед. Таким чином, стабільну роботу отримають співробітники не тільки цього підприємства, а й суміжних - тих, що виробляють запчастини для загальної збірки", - зазначила Юлія Світлична.

Силовики знайшли вдома у директора харківського КП 3 мільйони готівкою

Нагадаємо, вчора інший харківський завод відвідав народний депутат і глава Радикальної партії Олег Ляшко. Політик зустрівся з колективом заводу імені Малишева та подякував їм за "наближення світу і перемоги".

 

 
Коментарі (0)