ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаГройсман повідомив про створення Національної вугільної компанії

Гройсман повідомив про створення Національної вугільної компанії

Процес створення Національної вугільної компанії (НУК) почнеться найближчим часом

Процес створення Національної вугільної компанії (НУК) почнеться найближчим часом.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в ході "години запитань до уряду" у Верховній Раді, передає прес-служба Кабміну.

"Ми прийняли рішення про виділення 500 млн грн на підтримку шахт. Зараз говоримо про запуск роботи Національної вугільної компанії. Завдання стоїть - до кінця року стабілізувати ситуацію у вугільній галузі. І це питання Міністерства енергетики та вугільної промисловості", - сказав Гройсман.

Прем'єр нагадав, що в проекті держбюджету на 2019 рік передбачено 2,6 млрд грн на підтримку вугільної галузі.

Гройсман також зажадав від Міністерства енергетики та вугільної промисловості до кінця року забезпечити стабільну роботу вугільної галузі, а з наступного - перейти до активної модернізації шахт, запуску нових лав і нарощування видобутку вугілля.

Кабмін створив державне підприємство "Національна вугільна компанія" 6 грудня 2017 року.

В об'єднану компанію увійдуть 19 державних підприємств, які в своєму складі мають 33 державні шахти.

Зокрема, до складу ДП "Національна вугільна компанія" увійдуть: ДП "Шахтоуправління" Південнодонбаське є1 ", ДП" Шахта ім. Сургая ", ДП" Селідоввугілля ", ДП" Торецкуголь ", ДП" Мірноградуголь ", ДП" Первомайськвугілля ", ДП" Волиньвугілля ", ДП" Львіввугілля ", ДП" Нововолинський ремонтно-механічний завод ", ДП" Дондіпровуглемаш ", ДП" Южгипрошахт ", ДП" Дніпрогіпрошахт ", ДП" Державний науково-дослідний інститут організації та механізації шахтного будівництва ".

Раніше керівник компанії "Укрдонінвест" Віталій Карпачова, якого пов'язують із заступником глави фракції "БПП" Ігорем Кононенко, скаржився на затягування Кабміном рішення про створення "Національної вугільної компанії".

 

 
Коментарі (0)